Rajčatová polévka z čerstvých rajčat

Kategorie: Recepty na polévky | Kuchyně: Česká kuchyně

Víte, že rajčata obsahují spoustu antioxidantů? A že konzumací tepelně upravených rajčat předcházíme rakovině? Uvařte si rajčatovou polévku z čerstvých rajčat!

Suroviny:
4 zralá rajčata
1 větší mrkev
1 menší cibulka
kousek másla
1 kostka bujónu
pepř a sůl
zakysaná smetana a lístky bazalky na ozdobu

Postup:
1.Na másle zpěníme cibulku.
2.Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata a krátce podusíme.
3.Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a 10 minut povaříme.
4.Dochutíme pepřem a solí.
5.Podáváme ozdobené lžící zakysané smetany a lístkem bazalky.  
 

Dobrou chuť!  

Přečtěte si také: Krémová žampiónová polévka, Recepty na polévky