Milí fajnšmekři, tahle omáčka je naprosto skvělá k těstovinám všech tvarů i ke knedlíkům. Vyzkoušejte ji a nebudete litovat!
Suroviny: 250 g žampionů 1 kelímek zakysané smetany mouka a máslo na jíšku 500 ml vývaru kmín, pepř a tymián
Postup: 1.V pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. 2.Přidáme tenké plátky čerstvých žampionů, okořeníme a podusíme. 3.V kastrolu si připravíme jíšku. 4.Jíšku zalijeme vývarem a krátce povaříme na mírném plameni. Občas promícháme. 5.Nakonec do hrnce přidáme podušené houby a zakysanou smetanu.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také: Křenová omáčka, Recepty na omáčky
Když chcete vypadat sexy, nemusíte se nechat poutat do šněrovaček...
V každé ženě je ukryt kousek princeznovského já...