Když omáčka, tak žampionová!

Milí fajnšmekři, tahle omáčka je naprosto skvělá k těstovinám všech tvarů i ke knedlíkům. Vyzkoušejte ji a nebudete litovat!

Suroviny:
250 g žampionů
1 kelímek zakysané smetany
mouka a máslo na jíšku
500 ml vývaru
kmín, pepř a tymián

Postup:
1.V pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.
2.Přidáme tenké plátky čerstvých žampionů, okořeníme a podusíme.
3.V kastrolu si připravíme jíšku.
4.Jíšku zalijeme vývarem a krátce povaříme na mírném plameni. Občas promícháme.
5.Nakonec do hrnce přidáme podušené houby a zakysanou smetanu.


Dobrou chuť!  

Přečtěte si také: Křenová omáčka, Recepty na omáčky