Čočková polévka z červené čočky

Kategorie: Recepty na polévky | Kuchyně: Česká kuchyně

Červená čočka má tu výhodu, že ji nemusíte předem namáčet, a také ji rychle uvaříte. Čočková polévka z červené čočky je hotová za deset minut!

Suroviny:
200 g červené čočky
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku
1 rajče
1 paprika
1 kostka vývaru
majoránka, pepř
mouka na zahuštění
smetana nebo máslo na zjemnění chuti

Postup:
1.Na másle zpěníme česnek, přidáme nakrájenou ostatní zeleninu, přádáme koření a krátce podusíme.
2.Přidáme čočku, bujón a zalijeme horkou vodou.
3.Povaříme asi 5 minut, dokud čočka není měkká.
4.Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
5.Nakonec zjemníme kouskem másla nebo několika lžícemi smetany. 

Dobrou chuť!  

Přečtěte si také: Pikantní jablečná polévka, Recepty na polévky