Červená čočka má tu výhodu, že ji nemusíte předem namáčet, a také ji rychle uvaříte. Čočková polévka z červené čočky je hotová za deset minut!
Suroviny: 200 g červené čočky 1 lžíce oleje 1 stroužek česneku 1 rajče 1 paprika 1 kostka vývaru majoránka, pepř mouka na zahuštění smetana nebo máslo na zjemnění chuti Postup: 1.Na másle zpěníme česnek, přidáme nakrájenou ostatní zeleninu, přádáme koření a krátce podusíme. 2.Přidáme čočku, bujón a zalijeme horkou vodou. 3.Povaříme asi 5 minut, dokud čočka není měkká. 4.Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě. 5.Nakonec zjemníme kouskem másla nebo několika lžícemi smetany.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také: Pikantní jablečná polévka, Recepty na polévky
Když chcete vypadat sexy, nemusíte se nechat poutat do šněrovaček...
V každé ženě je ukryt kousek princeznovského já...