Zářivé barvy k letnímu outfitu patří, říká módní blogerka Anet

07.06.2012 | Rozhovory

Anet je sympatická módní blogerka narozená ve znamení Ryb, která při psaní svého blogu čerpá nejen ze světových novinek, ale také ze svých zkušeností. Na módním blogu Sannette.blog.cz jsme našli nejen módní inspiraci a outfity, ale také recenze na různé kosmetické produkty. Položili jsme Anet několik otázek.

Anet, psaní blogu je Tvým koníčkem. Chtěla by ses věnovat módě také profesně? Zajímá tě například profese modelky nebo módní návrhářky či vizážistky?
Vyjmenované profese jsou skvělé a myslím, že je to sen mnoha holek. Modelkou jsem chtěla být jako mladší, ale bohužel nemám na tuto práci tělesné dispozice. Módní návrhářka musí mít talent a umělecké cítění a bojím se, že pokud jedno z toho mám, tak ne v takové míře, v jaké by bylo potřeba. Každopádně by mě lákalo navrhnout třeba jen pár kousků kabelek nebo doplňků. A profese vizážistky je mi asi nejblíže a patří mezi ty reálnější sny, zatím se tomu stále ale věnuji jen jako koníčku, využívám různé příležitost, kdy se můžu něco přiučit, ale profesionálně se tomu vůbec nevěnuji, studuji vysokou školu, která s tím nemá ani za mák nic společného. 

Jak to vlastně funguje, když si chce člověk založit módní blog? Co musí udělat? A jaké byly Tvé začátky?
Založení blogu je vlastně úplně jednoduché. Stačí si vybrat server, adresu, téma a blogovat. Já jsem už jako mladší (tak ve čtrnácti letech) měla blog o celebritách. Nadšení mi vždycky vydrželo jen chvíli a vlastně jsem jen zkoušela, co všechno jde na internetu tvořit. Blogovat „vážněji“ a zodpovědněji jsem začala až ve svých devatenácti letech, kdy jsem si založila současný blog. Začátky byly těžké, moc lidí tam nechodilo, ale věděla jsem, že tak to je u všech blogů. Pokud člověk ale vytrvá a píše svůj blog osobitě a rád, výsledky se dostaví.

Víš, kolik máš čtenářek, a kolik z nich je aktivních?
Můj denní průměr návštěv je cca 250. Kolik návštěvníků je pravidelných, to přesně nevím. Několik z nich mi píše často komentáře, ale těch není tolik. Na facebooku mám necelou stovku fanoušků blogu, takže bych tipla, že tak třetina čtenářek jsou ty, které se vrací. A toho si moc vážím.

Co ti nejčastěji čtenářky píší? Píší ti jen vrstevnice, anebo také paní středního věku?
Čtenářky mi často na mail píší dotazy, co si obléct, jaké jsou aktuální trendy, nebo mají určitá přání a náměty, o čem bych mohla napsat článek. Píší mi hlavně náctileté slečny, zatím jsem asi nebyla kontaktována někým starším.

Bereš psaní svého blogu jako určitý závazek, máš třeba výčitky, když ti třeba kvůli škole nezbývá na blog čas? 
Beru to jako příjemný závazek. Nikdo mě nepotrestá, když se na blog vykašlu nebo nebudu nějaký čas aktivní, ale sama cítím tu potřebu blogovat, asi je to trošku závislost. Upřímně, nevím, jestli bych už bez blogu mohla být. Často se přistihnu, že moje myšlení je někde v blogovém světe, že vymýšlím, o čem psát, co zlepšit. Škola je samozřejmě na prvním místě, takže když mám hodně učení, tak na pár dní mám od blogu pauzu. Ale vím, že se k blogování zase po chvilce vrátím.

Co nosíš nejraději na sobě a co by sis nikdy na sebe nevzala?
Záleží na náladě a tom, kam jdu. Obecně mám ráda jednoduché oblečení, které je doplněno třeba zajímavou kabelkou či botami, ze kterých nejčastěji nosím baleríny nebo nějaké sandálky na klínku. Čas od času ale mám chuť si prostě vzít džíny, jednoduché triko, bílé adidasky a jít. Nevzala bych si asi žádné oblečení v metalovém stylu, to se mi vůbec nelíbí a hlavně by ke mně asi ani nesedělo.


Jak moc je pro Tebe důležité líčení?
Ráda bych řekla, že moc ne, že jsem krásná od přírody, ale to bohužel není pravda. Víceméně každý den se snažím nalíčit tak, abych vypadala upraveně a dobře. Moc mě baví líčit se na party a jiné akce, kdy si s líčením vyhraju a beru to právě jako hru. A občas přemluvím třeba ségru a zkouším líčit i ji, přece jenom, je to něco zcela jiného, než líčit sebe.

Jaké jsou tvé oblíbené kosmetické přípravky?
Zamilovala jsem se do podkladové báze od Dermacolu a celkově mám ráda make-upy a pudry této značky.  A dobré líčení si nedokážu představit bez kvalitní řasenky, za sebe můžu doporučit Wonderlash od Oriflame a Volume Million Lashes od L'Oréal.


Používáš při líčení nějaký speciální trik?
Nevím, jestli jsou to speciální triky, možná je hodně čtenářek zná, ale doporučuji přepudrovat víčko i řasy před líčením očí - stíny i řasenka lépe drží. A také bych poradila, aby si dámy nejprve první líčily spodní řasy a pak horní - vyhnou se tomu, že by se horní řasy otiskly na víčko.

Kteří módní návrháři a které značky jsou pro tebe nejvíce inspirativní? Kde nakupuješ své oblečení?  
Nejradši bych nakupovala kabelky u Luis Vuitton, boty u Jimmy Choo a trenchcoaty u Burberry, na to bohužel (zatím) nemám finance. Líbí se mi i tvorba Karla Lagerfelda, protože není tak ulítlá, jako třeba kousky od Vivien Westwood. Každopádně nakupuji v běžných řetězcích jako je H&M, Bershka nebo Pull&Bear. Myslím si, že zde odpovídá cena kvalitě, která je celkem obstojná, hlavně jsem spokojená s kalhotami z Bershky.

Máš nějaký tip, co si pořídit na letošní léto? 
Mě osobně nejvíc zaujaly květinované bra topy a celkově pastelové i neonové barvy. Já jsem sice trošku konzerva, která nosí nejvíce černou, bílou, šedou či béžovou, ale mám takový pocit, že letošní léto mě konečně donutí k tomu, abych se podívala po zářivějších kouscích. Protože léto a zářivé barvy, to prostě k sobě patří.

Jaké jsou tvé plány do budoucna? A jaké máš plány se svým blogem, chystáš třeba nějakou zajímavou rubriku?
Celkově nerada plánuji, ale ráda bych dokončila VŠ a dál rozvíjela svůj blog a díky němu měla i různé zajímavé příležitosti. Teď aktuálně nemám v hlavě jasný nápad nové rubriky nebo zajímavé změny, ale věřím, že to přijde. Mám tu zkušenost, že nejlepší nápady nejčastěji přichází spontánně těsně před usnutím. Takže se sama nechám překvapit, co přijde.

Děkuji za zajímavý rozhovor a přeji Ti, ať se tvůj okruh čtenářek vesele rozrůstá.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.