Úspěšná blogerka z A Cup Of Style je soutěživá a má ráda konkurenci

20.07.2011 | Krása a móda | Rozhovory

Už jen název A Cup Of Style svou originalitou jistě upoutá velký okruh čtenářů. Jde o jméno blogu, který sledují lidé ze všech koutů světa, a který stále nabývá své popularity. Píše ho mladá studentka Lucka z Prahy – velmi úspěšná blogerka se už stačila objevit na stránkách českého magazínu InStyle, na webu francouzské Vogue, na českém webu Elle, a mohli bychom jmenovat další a další. Lucka nám ale prozradila pár velmi zajímavých věcí sama, proto si nenechte ujít tento rozhovor.

Milá Lucy, jak dlouho už píšeš blog, co Tě k bloggování přivedlo a má Tvůj blog nějaké dané téma?
Ahoj, blogování se věnuji už více než sedm let. Byl to spíš takový experiment. V té době, když jsem zakládala svůj první blog, nevěděla jsem to ho moc ani o internetu a tak mi připadalo vážně skvělé, že si můžu zadarmo vytvořit svojí stránku a dávat si tam co chci. Z toho se postupem času vyklubal deníček, stránky o grafice, internetový magazín až mě to dovedlo tam, kde jsem teď. Můj blog je zaměřený hlavně na módu a možná trochu kosmetiku. Momentálně mě ale hodně baví třeba i focení a video, takže bych to chtěla trochu obohatit i o tato témata.

Co Ty a konkurence, jak se k ní stavíš? Máš nějaké oblíbené blogy?
Mám ráda konkurenci. Jsem soutěživá, takže pokud je někdo lepší, nutí mě to k tomu, abych sama podávala lepší výkony. Ale jinak myslím, že tady v Čechách mám mezi blogery hlavně spoustu přátel. (usmívá se) A oblíbené blogy? Tak například daniaonthestreet, fashioncream, jollburrfashion a ze zahraničních třeba stylescrapbook, theblondesalad a thecherryblossomgirl. To je tak jedna šedesátina z nich. (smích)

Už ses na blogu setkala s negativními názory, přehnanou kritikou či urážkami? Trápí Tě to hodně, nebo to úplně přejdeš a nevzdáváš se?
Setkala. Negativní názory jsou fajn. Pokud se jedná o konstruktivní kritiku, ráda se dozvím názor někoho jiného a zamyslím se nad tím. Přehnaná kritika je často dost nepříjemná a člověka to dost mrzí. A urážky? Nad těmi se většinou jen zasměju. Pokud si někdo přišel na můj blog zanadávat, pak lituji spíš já jeho, že nemá nic lepšího na práci. Já se nevzdávám, a dokud mě to bude bavit, doufám, že mi to nikdo nezkazí!

Čím si myslíš, že se lišíš od ostatních blogerek? Je něco, co Tvůj blog dělá unikátním?
Unikátní, či ne, to nedovedu posoudit. Ráda bych blog dělala úplně jinak než ostatní, ale to už asi moc nejde. Snažím se přispívat co nejčastěji, ale také bych chtěla, aby každý článek měl svůj význam. Nad blogem často přemýšlím dopředu a hodně věcí si připravuji. Pokud není vše podle mých představ, radši nepřidám nic.

Pracuješ či studuješ? Kolik času blogu vlastně věnuješ? Víš už, jakým směrem se chceš v budoucnu ubírat a myslíš si, že Ti blog pomůže na cestě k dosažení cíle?
Studuji. Blog mi zabírá velkou část volného času, ale to jen proto, že je to také jeden z mých největších koníčků. Do budoucna bych se určitě ráda věnovala nějaké kreativní činnosti, nebo dělala práci, ve které se můžu setkávat s novými lidmi. Myslím, že blog by mi mohl vlastně hodně pomoci. (usmívá se)

Jaké největší úspěchy už jsi díky blogu měla?
Poznala jsem spoustu nových přátel a setkala se se zajímavými lidmi. A za největší úspěch asi považuji to, že jsem zase o něco víc poznala samu sebe.

Spolupracuješ s několika značkami. Vybíráš si, s kým spolupráci navážeš? S jakou značkou spolupracuješ opravdu nejraději (která je Ti nejbližší a proč)? Je nějaká značka, se kterou bys ráda navázala spolupráci?
Myslím, že je hodně důležité si vybírat. Nemůžu přijmout všechny nabídky jen proto, že budu mít zdarma dárek pro kamarádku - protože bych to sama nikdy nevyužila. Tak se to prostě dělat nedá. Naopak pak ráda budu reprezentovat něco, co mě vážně zaujme. Nejradši asi spolupracuji s e-shopem romwe.com. Mají skvělý program pro blogery a velmi snadno se s nimi komunikuje. V první řadě ale nabízejí originální a kvalitní kousky oblečení.
Moc se mi také líbila spolupráce, kterou s blogery navázal módní řetězec Mango. Má oblíbená bloggerka Andy se tak stala jejich it-girl. Něco podobného musí být sen každé blogerky – včetně mě!



Jak bys charakterizovala svůj styl a jaký je Tvůj nejoblíbenější kousek z šatníku?
Můj styl je asi necharakterizovatelný! (smích) Často se mění, ať už podle nálady, nebo třeba počasí. Ale kdybych měla něco vymyslet, řekla bych, že je jednoduchý a nositelný. A nejradši mám asi svoje džínové kraťasy, mám totiž pocit, že se dají kombinovat skoro se vším!

Kde se nejvíce inspiruješ?
Inspiruji se všude kolem sebe. Na ostatních blozích, v seriálech, filmech a hlavně ráda sleduji lidi na ulici.

Kde na oblečení bereš peníze? Máš nějakou brigádu či kapesné?
Já si zase toho oblečení tolik nekupuji. Nevydělávám, takže si to ani nemůžu dovolit. Od rodičů dostávám nějaké to kapesné, ale to by bylo spíš tak na jedno tričko. Když něco nutně potřebuji, jako kalhoty nebo boty, tak mi to zaplatí.

Kde nejraději nakupuješ?
Nejradši nakupuji v HM, Zaře, Bershce, Pull and Bear. Jejich móda je mi asi nejbližší.

Jaká je Tvá ranní kosmetická rutina?
Ráno vstanu, vyčistím si zuby a namažu si obličej krémem. Pokud zůstávám doma, je to celá procedura. (smích) A pokud se chystám ven, většinou přihodím ještě trochu make-upu, pudru, tvářenky a řasenku.

Vyjmenuj Tvých 5 oblíbených produktů dekorativní kosmetiky.
Řasenka - F&F, oční linky – eyeko.com, tvářenka – NYC – Color Wheel, stíny – Sephora – Brown Smoky eyes paletka, lesk na rty – eyeko.com – London lips, Mayfair.

Které přípravky používáš k čištění a starání se o pleť?
Ve sprše nejradši používám odličovací gely Garnier Pure Active. Ty mi většinou odstraní všechen make-up až na oblast očí. Na odličování očí pak používám dvousložkový odličovač s chrpou z Yves Rocher.

Jaké celebrity podle Tebe nosí vždy perfektní make-up?
Jee, tak to nevím. Celebrity moc nesleduji.

Ty a opalování. Preferuješ přirozené opálení, umělé v soláriu, používáš samoopalovací přípravky nebo se neopaluješ vůbec?
Určitě přirozené opalování! Musím sice říct, že v tomhle ohledu mám velké štěstí, protože mi stačí pět minut na sluníčku a jsem opálená až do Vánoc, ale po tom, co jsem viděla Nezvratný osud 2, bych do solárka už asi nikdy nevlezla. (úsměv)

Jak pečuješ o své vlasy a jak nosíš vlasy nejčastěji upravené?
O vlasy vlastně ani moc nepečuji. Jelikož se mi docela mastí, myji si hlavu většinou skoro každý den. Šampony ale hodně střídám. S kondicionérem si moc hlavu nelámu, a protože mám hodně jemné vlasy, často si je ani nemusím česat. Nejčastěji je nosím rozpuštěné.

Existují nějaké Tvé osvědčené kosmetické značky, které bys všem opravdu doporučila?
Jelikož mám vcelku bezproblémovou pleť, snad se mi ještě nestalo, že by mi nějaký přípravek nevyhovoval. Nejčastěji tedy používám levnější značky jako je například Essence nebo NYC. Teď jsem vážně spokojená s řasenkou od F&F a z dekorativní kosmetiky doporučuji Eyeko.com.

A poslední otázka, co si vybavíš, když někdo řekne o ženě/dívce, že je ATRAKTIVNI.
Pokud někdo o někom řekne, že je atraktivní, spojím si to především s jeho vzhledem. Konkrétně asi hlavně s postavou.

Lucce děkujeme za její odpovědi a přejeme jí, aby neztrácela originalitu a její blog bavil více a více čtenářů. Lucy najdete na blogu www.acupofstyle.com nebo by Vás mohl zajímat její projekt, na kterém pracuje společně se svou sestrou: www.meetusinprague.blogspot.com.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Vlasová kosmetika, Módní trendy

Autor: Mia Doxanská

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.