Strava v těhotenství ovlivňuje tloušťku dětí


Složení stravy žen během těhotenství může změnit DNA plodu. Tím lze podle vědců u dětí vysvětlit předpoklady k obezitě.

Studie zveřejněná v odborném časopise Diabetes ukazuje, že konzumace velkého množství uhlohydrátů ovlivňuje malé části DNA. Děti s těmito změnami bývají tlustší než ostatní.

Lékaři z britské kardiologické společnosti British Heart Foundation se domnívají, že organismus dítěte se během vývoje snaží odhadnout, do jakého prostředí se plod narodí.
A podle informací z matčina těla a na jejich základě přizpůsobuje svou genetickou výbavu.

Laboratorní výzkumy na zvířatech prokázaly, že změny ve stravě mohou ovlivnit funkci genů. Tento jev se nazývá epigenetická změna.

Během poslední studie se experti snažili najít epigenetické znaky z pupeční šňůry dobrovolnic. Vyšlo najevo, že ženy, jejichž strava je bohatá na uhlohydráty, například cukry, mívají potomky s těmito známkami. U takových dětí se velmi často objevuje kolem šestého až devátého roku nadváha.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Celebrity, Diskuze pro ženy

Zdroj: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.