Máte chuť na něco zdravého, a zároveň výživného? Připravte si exotický salát. Přinášíme Vám dva originální recepty z ostrova Honolulu. Lomi Salmon Salad a salát Kailua.
Lomi Salmon Salad se skvěle hodí k těstovinovým jídlům, zatímco Kailua salát je se podává jako příloha ke grilované rybě či masu.
Lomi Salmon Salad
Suroviny (pro 4 osoby):
-
6 salátových rajčat
-
1 vrchovatá lžíce jemně nasekané cibulové natě
-
1 vrchovatá lžíce jemně na bílé cibule
-
100 gramů uzeného lososa
-
2 polévkové lžíce vody
-
Sůl
Příprava:
-
rajčata nakrájíme na malé kostičky, vložíme je do mísy, přidáme sekanou cibuli a cibulovou nať
-
nakonec natrháme uzeného lososa na kousky a zalijeme jemně osolenou vodou
-
dobře promícháme a necháme uležet v chladu
-
podáváme jako předkrm nebo přílohu k těstovinovým jídlům
Kailua salát
Suroviny (pro 4 osoby):
-
160 gramů sýra Brie
-
6 salátových rajčat
-
50 gramů celeru
-
1kávová lžíce sekaného kopru
-
1kávová lžíce sekané cibule
-
15 kapek citronové šťávy
-
4 polévkové lžíce šťávy z rajčat
Příprava:
-
sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do mísy
-
přidáme pokrájená salátová rajčata, jemně nasekaný kopr a cibuli
-
zalijeme tomatovou šťávou
-
nakonec přidáme nastrouhaný uvařený celer, salát pokapeme citronem a dobře promícháme
-
salát necháme krátce odležet v chladu a podáváme jako přílohu k rybě nebo masu
Dobrou chuť!
Přečtěte si také: