Pro všechny milovníky sýrových jídel přinášíme recept na plněný hermelín s částečně netradičním obsahem.
Suroviny:
-
4 hermelíny
-
4 plátky slaniny
-
24 a více listů špenátu
-
4 lžíce bazalkového pesta
-
suroviny na trojbal
-
olej na smažení
-
pikantní rajčatová omáčka k doplnění chuti
Postup:
-
Hermelíny nařízneme a pomažeme zevnitř bazalkovým pestem.
-
Do sýrů vložíme plátky slaniny a špenátové listy, které jsme předtím lehce podusili.
-
Do každého hermelínu přijde 6 listů špenátu a jeden plátek slaniny. Dle chuti můžeme přidat až několikanásobný počet špenátových listů.
-
Hermelíny obalíme v tradičním trojbalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a osmahneme na oleji.
-
Podáváme s bramborem nebo pečivem a pikantní rajčatovou omáčkou, kterou jsme připravili z loupaných rajčat, drceného česneku, kostiček syrové cibule a chilli.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Navštivte také: Děti a rodina, Celebrity
Foto: www.sxc.hu