Pareo, nebo-li maxišátek je IN

07.07.2011 | Jak nosit | Módní tipy

Pareo, nebo-li maxišátek, dostalo tento rok nové trefné pojmenování, a to – Tričko léta 2011. S ním totiž můžete vypadat úžasně a navíc, i chytře schovat všechny své nedostatky.

Tento kus látky vládne plážím, a protože jde opravdu o horký trend tohoto léta, měli byste ho bez problémů sehnat i ve Vašem oblíbeném obchodě. Pokud Vám však v obchodech žádné nepadne do oka, můžete si ho dokonce i sama vyrobit. Potřebujete k tomu jen libovolný kus látky. Opravdu nejlepší je hedvábí a pashmina, ale ani jedna z těchto látek bohužel není nejlevnější záležitostí, proto je bez problémů nahradí i lehká bavlna. Navíc může být i průsvitná, jelikož pareo se váže, muchlá a vrství. K výrobě vlastního vzoru Vám s látkou stačí už jen batika či textilní barvy a hlavně Vaše fantazie.

Další otázkou je zvolený potisk. Existuje tolik krásných druhů látek a pareí v obchodech, a proto je třeba si před nákupem ujasnit, co se Vám líbí a hlavně, co se k Vám nejlépe hodí. Vybírat můžete mezi veselými nebo přírodnějšími – tmavšími barvami. Veselé jsou spíše pro optimistky a romantičky. Do této kategorie patří například potisky s květinami, ovocem, barevnými skvrnami, puntíky a zvířaty. Další variantou jsou již uvedené tmavší barvy, pro drsnější či sportovnější typy žen. Rozmanitost potisků je tu ale také obrovská. Co třeba pruhy, napodobeniny zvířecích kůží, abstraktní vzory či lebky? Při výběru také nesmíte zapomenout na svou postavu. Pokud jste vysoká či štíhlá, máte vyhráno. Můžete si vybírat ze všech dostupných vzorů, dokonce Vám nejvíce budou slušet výrazné barvy, vodorovné pruhy a velké vzory. Pokud jste naopak menšího vzrůstu a zaoblenější postavy, vybírejte si drobnější vzory na potiscích, jakou jsou malé kvítečky, puntíky a svislé proužky. Vaše pareo nemusí být jen tmavé. Nebojte se barev, ale šetřete. Pro rozjasnění Vám stačí jen dvě výrazné barvy, například v kombinaci s neutrální černou. Vyvarujte se velkým vzorům a bílé barvě.

A jak si šátek uvázat? Je tolik způsobů, že bychom na všechny snad nikdy nepřišly. Každý má své, jak se říká, fígle, ale je i několik osvědčených stylů vázání, které zvládne každý. Pareo můžete nosit místo šatů, třeba přes plavky. Uvažte si ho na jedné straně ramena či překřižte na hrudníku a uvažte kolem krku. Další a nejklasičtější podobou je vázání v pase – na sukni. Na plážích a u bazénů tento způsob uvidíte snad nejčastěji. Většina žen pociťuje své největší nedostatky v zadečku a nohách, a tímto způsobem se vše chytře zakryje. Vynikne tak Váš pas a poprsí, zkrátka celá horní část Vašeho těla. Pokud se však nebojíte ukázat své nohy, můžete si s parea vytvořit minisukni. Jde o stejný princip, jen látku více přeložíte. A poslední náš tip je pro ženy s menším poprsím. Ukažte svou postavu a poprsí zakryjte pareem tak, že si ho uvažte jako šátek či jako top. Váš hrudník tak nabude na objemu a odvedete tak pozornost na Vaše přednosti (například dlouhé nohy).

Hlavní je, nezapomenout si uvázat pareo opravdu pevně, aby se Vám nerozvazovalo a drželo tak, jak jste si ho původně uvázali, ale také, aby Vám šlo i dobře rozvazovat. Je třeba najít si svůj styl vázání (na youtube pod heslem ,,How to wear your pareo“ najdete hned několik způsobů) a toho se držet.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Parfumerie, Módní trendy

Autor: Mia Doxanská

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.