Nezbytné kroky pro zdravou a krásnou pleť

21.09.2011 | Krása a móda | Pleť

Bez ohledu na to, kam se podíváte, televize, časopisy, internet, nebo dokonce jen kolem místního obchodu s potravinami. Všichni jsme zavaleni stovkami produktů péče o pleť, kde je ,,zaručeno“, že budeme vypadat mladší, zmizí nám kruhy pod očima a vyhladí se nám všechny vrásky.

Tolik výrobků na výběr, které se tolik různých věcí, a vy nemáte ponětí, kde začít. Proto jsme se rozhodli Vám trochu poradit a celý proces zjišťování, co je pro Vás nejlepší a důležité, co nejvíce usnadnit. Zde jsou čtyři základní péče o pleť, které jsou nezbytné pro udržení Vaší pleť zdravé a šťastné.

Čištění
To, jak se starat o svou pleť, je zcela závislé na typu pleti. Stačí vědět, zda máte pleť mastnou, normální/smíšenou, suchou, citlivou nebo i spálenou a aknózní. Posléze si už můžete vybrat svůj vlastní výrobek, kterého byste se měla držet. Můžete zkoušet i jiné, ale vždy mějte nějakou svou stálici. Pozor, nejdražší se nerovná vždy nejlepší.
K čištění pleti nepoužívejte mýdlo, které Vás zbytečně vysuší. Pokud je Vaše pleť mastná, vybírejte si nějaký průhledný vodový odličovač, a pokud je naopak suchá, hledejte odličovač krémové konzistence. Nejideálnější je použít odličovací mléko, a poté hned čistící tonikum. Vaše pleť bude pak dokonale čistá.

Doporučujeme značku Bioderma.

Exfolace
Exfolace, česky doslova oloupání, je krok, který většina žen v běžné denní péči přeskočí. Není to tak strašné, ale občas bychom ji měli doma podstoupit všichni. Jde vlastně o klasický peeling, a to jemný na pleť a drsnější na tělo. Peelingy obsahují malé brusné částečky, které nám odstraní vrchní vrstvu odumřelých kožních buněk. Poté se nám bude lépe nanášet make-up a nebudou se nám dělat například fleky po samoopalovacím krému.

Doporučujeme značky Nautrogena a Ryor.

Hydratace
Každý typ pleti (s výjimkou silného akné) potřebuje hydrataci. Hydratujte jednou nebo dle potřeby denně dobrým krémem. Pozor – ale nepřehánějte to. Můžete si totiž ucpat póry a objeví se Vám nehezké černé tečky. Proto stačí jen malé množství krému ve velikosti hrachu, k pokrytí obličeje a krku. Nezapomínejte také na dekolt.  Pokud nemůžete utrácet za všechny výrobky pro péči o pleť, nevadí, ale pořiďte si alespoň jeden o něco dražší krém.

Doporučujeme značky Lancôme a Clinique.

Ochrana
Absolutně nejdůležitější součást Vaší běžné péče o pleť. Je třeba používat opalovací nebo běžné krémy s ochranným faktorem, ať už je slunečno, zataženo nebo deštivo. Pamatujte si, že tvorba vrásek je v prvé řadě zapříčiněna poškozením sluncem. Dokonce jej můžete používat společně s hydratačním krémem. Avšak nepoužívejte krém s faktorem na noc. Přes den jsou velkým pomocníkem, přes noc mohou naopak uškodit Vaší pleti.

Doporučujeme značky Ryor a Neutrogena.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.