Nejraději nakupuji ve vintage obchůdcích, prozradila nám módní blogerka Joll Burr

09.07.2012 | Rozhovory

Bilingvální módní blog Jollburrfashion.blogspot.cz nás zaujal množstvím inspirativních tipů, které přináší ze světa módy. Našli jsme zde nejen zajímavé outfity, ale také kabelky, laky nehty a mnoho dalšího. Proto jsme také jeho majitelku Joll Burr trošku vyzpovídali.

Joll Burr, jak jsou pro tebe důležité laky na nehty?
Vlastně ani ne, když jsou nehty upravené a čisté, jsem spokojená. Nevadí mi mít nenalakované nehty.

Máš nějaké speciální triky, pokud jde o lakování nehtů?
Někdo mi kdysi poradil, že se nehty nemají lakovat až do krajů. Když není lak po celé šířce nehtu, prsty vypadají delší a štíhlejší, což je žádané.  Docela se tím řídím, ušetří mi to i čas. Skvělá vychytávka je i urychlovač zasychání nehtů - mám jej v kapkách i ve spreji.

Laky na nehty jsou doplňkem k oblečení. Kde nejraději nakupuješ oblečení? Nakupuješ také v e-shopech?
Nejraději nakupuji ve vintage obchůdcích a sekáčích. Ráda nakupuju levně, v e-shopech nebo na eBay.

Vytváříš si sama nějaké módní doplňky, anebo třeba i šaty?
Ne, neumím šít, ale občas si věci sama upravuju nebo předělávám. Přidám cvočky, obarvím, nastříhám třásně, zbavím triko rukávů, kus odpárám. Mohou tak vzniknout originální kousky!

Jaký styl oblékání je Ti blízký? A co naopak odmítáš nosit?
Jediné, co odmítám nosit, je pravá kožešina. Jinak se nebráním ničemu; to, co bych si dnes na sebe nevzala, se mi dost možná může za týden líbit. Styl se mi často mění a co se mi nedávno líbilo, teď zase vůbec nemusím.

Léto už nám pomalu klepe na dveře.
Já se právě vrátila z dovolené, kde jsem využila skoro celou svou plavkovou zásobu; všechny byly kupované nejpozději vloni, takže předpokládám, že letos ani žádné pořizovat nebudu, mám jich vážně dost a už bych jich víc neunosila.

Na Tvém blogu nás dále zaujaly kabelky. Jaký máš vztah ke kabelkám? Jakou kabelku letošní sezónu?
Tuto sezónu jsem si oblíbila hlavně nakupovací tašky, kožené v černé barvě a teď na léto ještě batohy a ledvinky. Jinak mám kabelek spoustu, ale pozoruju, že nosím stále jen své nejoblíbenější, asi se některých zbavím.

A nyní pár otázek k Tvému blogu. Jak dlouho už funguje a co tě vedlo k jeho založení?
Blog funguje nějak od podzimu 2010 s tím, že jsem si jej založila v létě předtím, což bylo hlavně z nudy. Bydlela jsem v té době na řeckém ostrově Santorini, kde jsem byla úplně sama, a jakákoli komunikace mi chyběla. Vlastní blog jsem měla chvíli po objevení těch stávajících módních blogů, zahraničních i českých. Po návratu domů mě to chytlo ještě víc a článek byl na denním pořádku.

Jak se vyrovnáváš s kritickými komentáři? Je něco, co bys na svém blogu chtěla sama změnit?
Kritické komentáře čtu, zveřejňuju, ale málokdy si z nich něco dokážu odnést. Respektuju každého názor a pohled, ale já mám svůj vlastní a ten mi vesměs anonymní příspěvky nedokážou ovlivnit. Momentálně bych chtěla pozměnit design a také více přispívat. V posledních týdnech se mi toho v reálném životě událo hodně, takže jsem trochu ve skluzu s tím internetovým.

Jaká máš další hobby kromě psaní blogu?
Ráda čtu, fotím, sportuju, trávím čas s přítelem, přáteli na party, kulturních akcích, cestuju, poznávám, nakupuju.

Joll Burr, můžeš nám ještě prozradit své plány do budoucna?
V blízké budoucnosti mě čeká zařizování nového bytu, na což se docela těším. Ještě nějakou dobu pobudu v Praze, kde to chci co nejvíce poznat, a dál bych ráda zkusila život zase někde jinde.

Děkuji za rozhovor.
Také děkuji!

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.