Také neradi jíte na noc těžká jídla? Dobře děláte. Losos na bylinkách s listovým salátem je skvělá večeře.
Suroviny:
-
400 g chlazeného lososa (maso musí být vždy čerstvé)
-
máslo
-
olivový olej
-
tymián
-
bazalka
-
bílý pepř
-
citronová šťáva
Postup:
1. Z ryby uděláme 4 porce, které jemně osolíme a opepříme.
2. V rendlíku rozpustíme máslo a přidáme nasekanou bazalku a tymián.
3. Rendlík dáme stranou.
4. V pánvi orestujeme porce lososa na olivovém oleji.
5. Porce ryby klademe na talíře podložené salátovým lůžkem a přelijeme je bylinkovým máslíčkem z rendlíku.
6. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborové pyré.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Navštivte také: Volný čas, Děti a rodina
Foto: www.sxc.hu