Milujete krevety? Přinášíme Vám originální recept španělské kuchyně, který jsme získali od šéfkuchaře Emilia, který vařil na zaoceánských lodích. Krevety a la flamengo se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Krevety ala flamengo: pro 2 osoby
Suroviny:
300 g čerstvých krevet
1 lžíce olivového oleje
3 polévkové lžíce bílého dezertního vína
1 zelená oliva
½ chilli papričky
½ citronu
sůl
Postup:
1. Krevety zbavíme hlaviček, hřbet po celé délce nařízneme a pod proudem vody vymyjeme tmavý pásek.
2. Krevety jemně osolíme, pokapeme citronem, olivovým olejem a bílým dezertním vínem. Necháme 15 minut uležet.
3. Do hrnce nalijeme půl litru vody, přidáme polovinu citronu i s kůrou, zelenou olivu a chilli papričku.
4. Vodu osolíme, přivedeme k varu, vložíme krevety a 13 minut vaříme.
5. Krevety podáváme na ohřátém talíři s bílým chlebem nebo rýží a desertním španělským vínem značky Ryocha, naředěným 1/3 čerstvé pomerančově šťávy.
Dobrou chuť!
Foto a zdroj: Casino Las Vegas, spol. s.r.o.