Vodochodský nahlíží do kuchyně i celebritám!
Ivan Vodochodský (46), televizní kuchař, herec a producent ví moc dobře, která celebrita umí vařit a která se jen tak tváří, že umí, aby byla "in".
Pochlubit se vlastní kulinářskou specialitou je podle něj dnes navíc velmi módní.
"Bývalo období, kdy jsem vystupoval v pořadu, ve kterém jsem vařil s celebritami. A zvali mi do pořadu i takové, které s vařením neměly vůbec nic společného, prostě vůbec neuměly vařit," vypráví Vodochodský.
Dlouhá léta prokazoval své kuchařské mistrovství v pořadu Mňam aneb Prima vařečka na Primě. Teď vaří na Nově v pořadu Tescoma s chutí a v Radách ptáka Loskutáka.
"Ty, kteří vůbec neumějí vařit a tváří se, že ano, nechci jmenovat. Ale pak jsou takové celebrity, které vaří skvěle. Například Sisa Sklovska, Richard Tesařík nebo Markéta Hrubešová, se kterou vystupuji v Tescomě s chutí. Ti vaří fakt báječně," tvrdí.
On sám se dříve než gastronomii prý začal věnovat děvčatům a divadlu.
Když ale chtěl v osmé třídě jít na konzervatoř, tatínek mu to rozmluvil. A tak šel do učení na číšníka do hotelu Alcron. A protože mu to asi moc nešlo, přeřadili ho na kuchaře, dodělal si hotelovou školu a stal se odborníkem na studenou a mezinárodní kuchyni.
Nakonec ale skončil přece jen u divadla - nejprve v Hradci Králové. Teď ho můžeme vidět v pražském Kalichu v muzikálech Krysař, Galileo a Touha.
"Vařím nejen ve studiu, také i doma, ale častěji, když přijde větší návštěva. Umím vařit spíš pro dvacet lidí, než pro čtyři. A děti jedí raději běžná jídla od manželky, já dělávám rád speciality," přiznává Vodochodský.
A protože na svou výšku má poněkud přes váhu, vážně přemýšlí, že by měl zhubnout.
"Na diety myslím stále. Zvlášť v pondělí, když začíná nový týden a já chci začít hubnout. A v úterý mě už ta dieta opouští. Takže stále hubnu, ale nehubnu," dodává posmutněle.
Zdroj, foto: Korzo