Španělský ptáček, oblíbený recept

04.03.2010 | Gastronomie

Potrpíte si na klasická česká jídla? Nebo snad čekáte zahraniční návštěvu? Udělejte španělské ptáčky!

Recept na španělské ptáčky:

Suroviny:

4 plátky hovězího masa
4 plátky anglické slaniny
1 nožička paprikové klobásy 
2 sterilované okurky
2 natvrdo uvařená vejce 
1 cibule
plnotučná hořčice
hladká mouka
sůl
pepř
olej

Postup:
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Naplníme plátkem slaniny, proužkem paprikové klobásy, polovinou natvrdo uvařeného vejce a čtvrtkou sterilované okurky. Maso s náplní stočíme do závitků, které ovineme nití (nebo spíchneme párátky). Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme závitky. Po chvilce je otočíme. Průběžně podlíváme vodou a dusíme doměkka. Zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.