Přišel čas zpestřit si trochu jídelníček receptem od sousedů našich sousedů! Pojďme si společně připravit těsto na vynikající langoše.
Těsto na langoše:
Suroviny:
500 g hladké mouky
400 ml mléka
1 droždí (42 g)
1 kávová lžička cukru (na kvásek)
špetka soli
olej na smažení
ingredience na dochucení
Postup:
1. Necháme vzejít kvásek.
2. Kvásek nalijeme do směsi mouky a soli.
3. Vypracujeme v těsto, které necháme půlhodinku kynout.
4. Z těsta pak vykrájíme kolečka, která osmažíme na oleji (nejlépe ve fritéze).
5. Hotové langoše pokládáme na kuchyňské utěrky, aby vsály přebytečný tuk.
6. Podáváme buď se sýrem, česnekem a kečupem, nebo třeba s cukrem a skořicí
7. Doporučujeme zapíjet pivem nebo černým čajem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na bezmasá jídla