Červená čočka má tu výhodu, že ji nemusíte předem namáčet, a také ji rychle uvaříte. Čočková polévka z červené čočky je hotová za deset minut!
Suroviny:
200 g červené čočky
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku
1 rajče
1 paprika
1 kostka vývaru
majoránka, pepř
mouka na zahuštění
smetana nebo máslo na zjemnění chuti
Postup:
Na másle zpěníme česnek, přidáme nakrájenou ostatní zeleninu, přádáme koření a krátce podusíme.
Přidáme čočku, bujón a zalijeme horkou vodou.
Povaříme asi 5 minut, dokud čočka není měkká.
Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
Nakonec zjemníme kouskem másla nebo několika lžícemi smetany.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Foto: www. globalstomach.com