Šikovné recepty:
Uzená vepřová kýta v hlavní roli

05.05.2010 | Gastronomie

Uzená vepřová kýta je šikovný polotovar, ze kterého lze rychle a snadno připravit poměrně velké množství chutných jídel. Některá z nich si můžete přichystat podle našich receptů!

Uzená vepřová kýta:

Uzená kýta s červenou čočkou

Suroviny:
300- 400 g kýty
½ balíčku červené čočky
cibulka
1 lžíce oleje
majoránka
sůl

Postup:

  1.  Čočku uvaříme dle návodu (příprava obvykle trvá do deseti minut). Mezitím si nakrájíme kýtu.
  2.  Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme kostičky kýty. Nakonec vmícháme čočku.
  3.  Dochutíme majoránkou a solí.

Salát z uzené kýty

Suroviny:
400 g kýty
400 g uvařených oloupaných brambor
½ skleničky smetanového křenu
100 ml tatarské omáčky
1 zakysaná smetana
petrželová nať
mletý pepř, paprika 
sůl

Postup:

  1.  V míse připravíme směs s tatarky, smetanového křenu, zakysané smetany, soli a koření.
  2.  Do směsi přidáme kostky brambor a kýty. 
  3.  Opatrně promícháme a necháme odležet v chladu
  4.  Podáváme ozdobené sekanou petrželovou natí s kyselou okurkou.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty z vepřového masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.