Uzená vepřová kýta je šikovný polotovar, ze kterého lze rychle a snadno připravit poměrně velké množství chutných jídel. Některá z nich si můžete přichystat podle našich receptů!
Uzená vepřová kýta:
Uzená kýta s červenou čočkou
Suroviny:
300- 400 g kýty
½ balíčku červené čočky
cibulka
1 lžíce oleje
majoránka
sůl
Postup:
1. Čočku uvaříme dle návodu (příprava obvykle trvá do deseti minut). Mezitím si nakrájíme kýtu.
2. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme kostičky kýty. Nakonec vmícháme čočku.
3. Dochutíme majoránkou a solí.
Salát z uzené kýty
Suroviny:
400 g kýty
400 g uvařených oloupaných brambor
½ skleničky smetanového křenu
100 ml tatarské omáčky
1 zakysaná smetana
petrželová nať
mletý pepř, paprika
sůl
Postup:
1. V míse připravíme směs s tatarky, smetanového křenu, zakysané smetany, soli a koření.
2. Do směsi přidáme kostky brambor a kýty.
3. Opatrně promícháme a necháme odležet v chladu
4. Podáváme ozdobené sekanou petrželovou natí s kyselou okurkou.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z vepřového masa