Rýži lze upravit na stovky způsobů. My si dnes připravíme rizoto, které je v různých obměnách populární v mnoha evropských zemích.
Rizoto s kuřecím masem:
Suroviny:
2 šálky rýže
2 balíčky kuřecích hřbetů na polévku
mražený hrášek s mrkví
1 cibule
1 stroužek česneku
olivový olej
bobkový list
nové koření
sůl
strouhaný sýr na posypání
Postup:
Kuřecí hřbety, cibuli, česnek, koření a sůl vložíme do hrnce a vaříme, dokud maso není úplně měkké. Slijeme vývar a uvaříme v něm rýži dle návodu. Kuřecí hřbety necháme vychladnout, obereme je a vmícháme do uvařené rýže. Vsypeme mraženou zeleninovou směs a zapečeme v troubě. Před servírováním posypeme strouhaným sýrem. Jako přílohu doporučujeme nakládanou zeleninu, například květák.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z kuřecího masa