Recepty z jablek

16.11.2010 | Gastronomie

Jablka v našich zeměpisných šířkách patří mezi nejoblíbenější druhy ovoce. Přinášíme tip na podzimní jablečné menu.

Pikantní jablečná polévka

Suroviny: 
4 oloupaná a na plátky nakrájená jablka
1 l vody
100 g zakysané smetany
hladká mouka na zahuštění
citrónová kůra, skořice (celá)
1 lžíce sladké chilli omáčky 

Postup: 

 1. Plátky jablek, skořici a citrónovou kůru vložíme do hrnce s vodou a uvaříme je doměkka. 
 2. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. 
 3. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dochutíme sladkou chilli omáčkou
 4. Polévku si každý dosladí sám dle libosti. 

Jablečné kotletky 

Suroviny: 
4 vepřové kotletky
1 cibule
4 jablka
1 lžíce oleje
paprika, pepř, kmín a sůl

Postup:

 - Kotletky zprudka osmahneme na oleji.
 - Okořeníme a vložíme do pekáčku.
 - Kotletky zasypeme kolečky cibule a kousky pokrájených jablek.
 - Pečeme v troubě. Podléváme dle potřeby.
 - Podáváme s pečenými brambory. 

Jablečná zmrzlina

Suroviny: 
200 g jablečného pyré
150 g polotučného tvarohu
hroznový cukr dle sladkosti jablek
citronová kůra
5 polévkových lžic smetany ke šlehání

Postup:

 1. Všechny přísady utřeme do hladké hmoty.
 2. Hmotu necháme ztuhnout v mrazáku.
 3. Podáváme zalité karamelem ozdobené vlašskými ořechy. 

Dobrou chuť! 

Přečtěte si také:

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.