Nevíte, co dnes uvařit? Možná najdete inspiraci právě v našem gurmánském speciálu. Vyberte si některou z osvědčených pochoutek z vepřového masíčka!
Recepty z vepřového masa:
Zapečené kotletky s provensálským kořením
Suroviny:
4 kotlety
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 konzerva loupaných rajčat
1 cuketa
směs provensálských bylin
sůl
Postup:
Kotlety osmahneme na oleji, osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku.
Na pánvi osmahneme pokrájený česnek a na kostičky nakrájenou cuketu. Mírně podusíme a promícháme s oloupanými rajčaty.
Kotlety v pekáčku zalijeme zeleninovou směsí a zapečeme.
Podáváme s jemným bramborovým pyré.
Vepřové kari s květákem
Suroviny:
½ květákové hlavy
300 g vepřového masa (kýty)
1 lžíce oleje
4 lžíce másla
lžička kari
sůl
Postup:
1. Květák uvaříme, necháme vychladnout a rozdělíme na menší růžičky.
2. V hlubší pánvi osmahneme vepřové maso nakrájené na kostky, osolíme a okořeníme.
3. Přilijeme vodu. Chvilku podusíme. Přidáme květákové růžičky a dobře promícháme.
4. Nakonec zjemníme máslem.
5. Servírujeme s těstovinami.
Ďábelsky kořeněné řízečky
Suroviny:
4 vepřové řízky
1 stroužek česneku
pepř, paprika, chilli, sůl
strouhanka
vejce
olej
Postup:
1. Řízky naklepeme a vložíme do marinády připravené z oleje, rozdrceného stroužku česneku a směsi sušeného koření.
2. Plátky cca po hodině (čím delší doba marinování, tím lépe) vyjmeme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Osmažíme.
3. Podáváme s kroketami a pořádnou porcí chilli omáčky.
Přejeme Vám ničím nerušenou dobrou chuť!
Podívejte se také:
Recepty z vepřového masa