Recepty na ryby jsou jednoduché

19.11.2010 | Gastronomie

Čerstvé ryby nevyžadují žádnou složitou přípravu. Zde jsou dva velmi jednoduché recepty na úpravu ryb.

Pstruzi ve slaninové košilce

Suroviny: 

2 čerství pstruzi
6 tenkých plátků slaniny 
kmín
sůl 
citrón

Postup: 

 1. Ryby očistíme, nasolíme, okořeníme a vložíme do nich plátky citronu.
 2. Nakonec je obalíme plátky slaniny, naskládáme do pekáčku a zapečeme v troubě.
 3. Pstruhy průběžně kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou
 4. Podáváme s bramborem.

Tolstolobik na svíčkové směsi 

Suroviny: 
4 porce ryby
1 sáček směsi pod svíčkovou (mrkev, cibule, celer)
1 cibule
máslo
sůl a kmín 

Postup: 

 1. Porce ryby osolíme a vložíme do vymaštěné zapékací nádoby.
 2. Poté je zasypeme zeleninovou směsí, okořeníme a upečeme
 3. Podáváme s bramborovým pyré.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Foto: www.flickr.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.