Krůtí maso je zdravé, výživné, a lze ho upravit na mnoho způsobů. Zde jsou dva z nich!
Recepty na krůtí maso:
Krůtí maso se švestkami
Suroviny:
400 g krůtího masa
100 g sušených švestek
sojová omáčka
olej
skořice, bílý pepř
sůl
sweet chilli omáčka
Postup:
1. Krůtí maso nakrájíme na větší kostky a vložíme minimálně na hodinu do marinády připravené z oleje, sojové omáčky, švestek a koření.
2. Směs pak zprudka opečeme na pánvi. Stáhneme plamen, přidáme vodu a dusíme, dokud není maso měkké
3. Podáváme s rýží a sweet chilli omáčkou.
Pečená krůtí křídla
Suroviny:
2 krůtí křídla
2 lžíce oleje
4 plátky slaniny
grilovací koření, (sůl)
Postup:
1. Křídla zprudka osmahneme na oleji.
2. Vložíme je do pekáčku, zalijeme vodou, okořeníme (osolíme, jen pokud je grilovací směs bez soli) a pečeme v troubě 30 minut.
3. Znovu podlijeme, poklademe plátky slaniny a pečeme dalších 20 minut
4. Podáváme s bramborem a listovým salátem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z kuřecího masa