Nejeden z nás se ochuzuje o tuto lahůdku, protože mu pečený králík příliš nevoní. Ale to je škoda! Přinášíme Vám proto tip, jak si upéci králíka, který nebude cítit králičinou, ale lahodně vonět!
Pečený králík:
Suroviny:
4 porce králičího masa
8 plátků slaniny
1 cibule
1 celý česnek
olivový olej
sůl a černý pepř
čerstvý rozmarýn
Postup:
V hluboké pánvi osmahneme nahrubo nekrájenou cibuli a přepůlené stroužky česneku. Přidáme porce králičího masa a je zprudka osmahneme z obou stran. Vše přendáme do pekáčku, zalijeme vodou a přidáme větévky rozmarýnu. Osolíme a opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Vyjmeme z trouby, porce masa překryjeme plátky slaniny. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 40-50 minut. Maso pravidelně kontrolujeme a podléváme vodou. Podáváme s pečeným bramborem a se špenátem nebo s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z kuřecího masa