V tomto dílu našeho gurmánského seriálu Vám nabídneme hned tři typy, jak velmi chutně a přitom netradičně upravit kuřecí maso!
Recepty z kuřecího masa:
Kuřecí stehnofleky
Suroviny:
400 g těstovin
4 vejce
2 uzená kuřecí stehna
1 plechovka hrášku
¼ l smetany
sůl, paprika
Postup:
1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
2. Ze stehen obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky.
3. Uvařené těstoviny, kousky masa a ostatní ingredience dobře smícháme a osolíme
4. Vzniklou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme stejně jako klasické šunkofleky.
Kuře se špenátovou nádivkou
Suroviny:
1 menší kuře
½ balení mraženého špenátu
100 ml smetany ke šlehání
150 g strouhanky
2 vejce
1 lžíce oleje
kmín a sůl
Postup:
1. Špenát rozmrazíme, smícháme s vejci, smetanou, strouhankou a solí v hustou směs, kterou vtěsnáme do vnitřku kuřete.
2. Kuře zašijeme, aby nádivka nevytekla.
3. Polijeme lžící oleje, osolíme, pokmínujeme, vložíme do trouby a upečeme jako klasické kuře.
4. Během pečení kuře občas podlijeme vodou. Podáváme s knedlíkem a pivem.
Kuřecí palačinky
Suroviny:
4 hotové palačinky
2 kuřecí řízky
1 lžíce oleje
1 kelímek zakysané smetany
½ cibule
1 slovenská bílá paprika
sladká paprika
sůl
Postup:
1. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky a papriku, osolíme a dochutíme sladkou paprikou.
2. Směs promícháme, podlijeme trochou vody a mírně dusíme, dokud se voda nevyvaří.
3. Nakonec do zchladlé směsi vmícháme zakysanou smetanu
4. Vzniklou náplní naplníme palačinky (které jsme předtím neosladili).
Přejeme Vám dobrou chuť!
Podívejte se také:
Recepty z kuřecího masa