Máte rádi pečené kuře, rádi byste si ho však dali na trochu jiný způsob? Jako zpestření použijte žampiony!
Kuře na žampionech:
Suroviny:
1 středně velké kuře
1 kelímek smetany ke šlehání
250 g žampionů
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
tymián
pepř
sůl
Postup:
Kuře rozdělíme na čtvrtiny, polijeme dvěma lžícemi oleje, osolíme, opepříme a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. V kastrolu zpěníme máslo, přidáme najemno nakrájené stroužky česneku, žampiony a špetku soli. Postupně vmícháváme hladkou mouku a vodu, až vznikne hustá omáčka. Nakonec do omáčky vmícháme smetanu. Omáčkou zalijeme kuře, posypeme tymiánem a pečeme dalších 20 minut. Podáváme s rýží.
Tip: Na omáčku můžete použít instantní žampionovou polévku. Směs však rozmíchejte v polovičním množství vody.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z kuřecího masa