Pohanka prospívá nejen našemu srdci. Mimo to je skvělou surovinou, kterou můžeme oživit náš jídelníček plný rýže, knedlíků, brambor a těstovin. Pojďme si připravit kari pohanku!
Suroviny:
200 g pohankových krupek
1 cibule
1 plechovka bambusových výhonků
0,5 l zeleninového vývaru
olej
špetka mletého bílého pepře
špetka mletého zázvoru
1 lžička kari koření
sůl
sladká čili omáčka
Postup:
Pohankové kroupy uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi na oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku. Přidáme ji ke kroupám. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud se neodpaří všechna voda. Přidáme bambusové výhonky a koření. Promícháme a necháme chvilku odstát. Dle chuti přidáme sladkou čili omáčku nebo sůl.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na saláty