Jak na Carbonara špagety

22.11.2010 | Gastronomie

Vyzkoušejte jeden z nejoblíbenějších receptů italské kuchyně. Jistě Vás nadchne svou jednoduchostí a hlavně vynikajícím výsledkem!

Suroviny: 

400 g špaget uvařených podle návodu
100 g čerstvých žampionů nebo hříbků 
4 plátky anglické slaniny
1 stroužek česneku
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
5 lžic bílého vína
5 lžic smetany ke šlehání
koření: pepř a sůl
strouhaný parmezán na posypání

Postup: 

V pánvi na oleji zpěníme slaninu a nadrobno nakrájený česnek.

 1. Přidáme houby, které krátce orestujeme a zakapeme bílým vínem.
 2. V misce mezitím smícháme vejce se smetanou a kořením.
 3. Na talíře rozdělíme ještě horké špagety a přelijeme je nejprve směsí z misky, poté směsí z pánve
 4. Nakonec porce posypeme strouhaným parmezánem.

Dobrou chuť! 

Přečtěte si také:

Foto: www. bbcgoodfood.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.