Vyzkoušejte jeden z nejoblíbenějších receptů italské kuchyně. Jistě Vás nadchne svou jednoduchostí a hlavně vynikajícím výsledkem!
Suroviny:
400 g špaget uvařených podle návodu
100 g čerstvých žampionů nebo hříbků
4 plátky anglické slaniny
1 stroužek česneku
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
5 lžic bílého vína
5 lžic smetany ke šlehání
koření: pepř a sůl
strouhaný parmezán na posypání
Postup:
V pánvi na oleji zpěníme slaninu a nadrobno nakrájený česnek.
1. Přidáme houby, které krátce orestujeme a zakapeme bílým vínem.
2. V misce mezitím smícháme vejce se smetanou a kořením.
3. Na talíře rozdělíme ještě horké špagety a přelijeme je nejprve směsí z misky, poté směsí z pánve
4. Nakonec porce posypeme strouhaným parmezánem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Foto: www. bbcgoodfood.com