Dali byste si omáčku, ale chtělo by to nějakou změnu? Nechte své recepty na rajskou, svíčkovou či koprovku v klidu odpočívat a vyzkoušejte recept našich sousedů!
Bratislavská omáčka:
Suroviny:
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rostlinného oleje
1 kostka Masoxu
150 g mražené zeleninové směsi (nejlepší je francouzská)
150 g sterilovaného hrášku
3 lžíce kečupu
1 větší cibule
mletá paprika a kmín
Postup:
1. Cibuli nasekáme najemno a osmažíme dozlatova.
2. Přidáme koření, promícháme a přisypeme hladkou mouku.
3. Opět promícháme, zalijeme vodou, vhodíme bujón a necháme krátce povařit.
4. Ke konci přidáme mraženou zeleninovou směs a povaříme ještě 15 minut.
5. Úplně nakonec vmícháme plechovku hrášku a dochutíme kečupem a solí.
6. Omáčka se hodí k přílohám, jako jsou knedlíky nebo těstoviny.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na omáčky