Gulášová polévka z nakládaného masa

26.11.2010 | Gastronomie

Dostali jste chuť na poctivou polévku? Připravte si vynikající gulášovou polévku z nakládaného masa.

Suroviny: 

1 sklenice hovězího nebo vepřového ve vlastní šťávě
2 větší brambory
2 papriky
1 mrkev
1 cibule
1 lžíce oleje
kmín, majoránka, paprika, pepř a sůl
hladká mouka na zahuštění 

Postup: 

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. 

V hrnci na oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu, krátce osmahneme a zalijeme vodou.
Okořeníme. 
Když je zelenina měkká, přidáme obsah sklenice.
Dobře promícháme a necháme probublat.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě či mléce. 
Lze dochutit sójovou omáčkou nebo Maggi. 
Podáváme s chlebem.

Dobrou chuť! 

Přečtěte si také:

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.