Dostali jste chuť na poctivou polévku? Připravte si vynikající gulášovou polévku z nakládaného masa.
Suroviny:
1 sklenice hovězího nebo vepřového ve vlastní šťávě
2 větší brambory
2 papriky
1 mrkev
1 cibule
1 lžíce oleje
kmín, majoránka, paprika, pepř a sůl
hladká mouka na zahuštění
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
V hrnci na oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu, krátce osmahneme a zalijeme vodou.
Okořeníme.
Když je zelenina měkká, přidáme obsah sklenice.
Dobře promícháme a necháme probublat.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě či mléce.
Lze dochutit sójovou omáčkou nebo Maggi.
Podáváme s chlebem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také: