Máte rádi bramborová jídla? Připravte si francouzské brambory.
Suroviny:
800 g vařených na kolečka nebo na kousky nakrájených brambor
200 g uzeniny nakrájené na tenké plátky nebo kostičky
100 g cibule nakrájené na tenké plátky
2 vejce
250 ml smetany ke šlehání
sůl, majoránka, pepř
tuk na vymazání
2 lžíce strouhanky
Postup:
Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy naskládáme vrstvu brambor, na ni položíme kolečka uzeniny a cibule.
Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
Nakonec mísu zalijeme vejci rozmíchanými ve smetaně se solí a kořením.
Zapečeme ve vyhřáté troubě
Podáváme s nakládanou zeleninou.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Foto: www.foodiewife-kitchen.blogspot.com