Cuketu lze připravit i na jiný způsob než jako obalované řízečky. Zde je několik chutných tipů!
Cuketové ragú
Suroviny:
1 středně velká cuketa
1 větší cibule
2 mrkve
sojová omáčka
kari koření
kousek čerstvého zázvoru
1 lžíce oleje
1/2 balíčku instantních nudlí
Postup:
1. Na oleji zpěníme cibulku.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a mrkev.
3. Zeleninu chvilku podusíme. Přidáme zázvor.
4. Dochutíme sojovou omáčkou a kari kořením.
5. Mezitím si v hrnci připravíme instantní nudle
6. Hotové nudle vmícháme do zeleninové pánve.
Cukeťáčci
Suroviny:
1 větší cuketa
2 vejce
hladká mouka (množství závisí na velikosti cukety)
1 stroužek česneku
mletý pepř
sůl
olej na smažení
Postup:
1. Do mísy nastrouháme cuketu.
2. Necháme ji chvilku odležet, aby pustila vodu, kterou pak odebereme.
3. Přidáme vejce, koření a mouku.
4. Vše dobře promícháme.
5. Na oleji smažíme malé cukeťáčky
6. Cukeťáčci výborně chutnají se sladkou chilli omáčkou.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také: